אינטרפרון:
אינטרפרון הוא פרוטאין טבעי שמיוצר על ידי תאים של מערכת החיסון כתגובה לנוכחות וירוסים או תאים של גידול סרטני. האינטרפרון מסייע לתגובה החיסונית בכך שהוא מפעיל תאים שנלחמים במחלות. עד לתחילת שנות ה-2000, כשהגליבק אושר כטיפול קו ראשון ל-CML, היה האינטרפרון לבדו או בשילוב כימותרפיה מסוג ציטוזר, הטיפול הסטנדרטי לחוליCML. המינון שאליו שאפו להגיע בטיפול היה 9 מיליון יח` ליום שניתן באמצעות הזרקה יומית. בניסויים רבים שנערכו הוכח שהאינטרפרון מאריך את תוחלת החיים לחולים במחלה בממוצע של שנתיים. כ-% 10-15 מהמטופלים באינטרפרון השיגו רמיסיה ציטוגנטית ובניסוי שנערך כ- % 50 מחולים כאלו שהפסיקו טיפול בתרופה נשארו ברמיסיה תקופה ארוכה ללא השנות סימני המחלה.
יש להדגיש כי במינון הגבוה התרופה אינה קלה לשימוש ויש לה תופעות לוואי רבות בינהן: תופעות של הצטננות כמו שפעת, חום, עיפות, כאבי שרירים, סחרחורות ודיכאון. כמו שאמר לנו בזמנו אחד המומחים למחלה בארץ: "אינטרפרון היא תרופה שמוציאה ל-% 70 מהמשתמשים בה את חדוות החיים."
כיום אושר לשימוש סוג חדש של אינטרפרון שנקרא פג, ומאפשר הזרקה פעם בשבוע במקום כל יום והחומר משתחרר לגוף בהדרגתיות. תופעות הלוואי של האינטרפרון פג קלות יותר.
יש כיום במספר מקומות בעולם, כולל בבית החולים שיבא, ניסויים לשלב אינטרפרון פג עם גליבק בחולים שהגיעו לרמיסיה מולקולארית, ולהפסיק את כל התרופות בהמשך בצורה מבוקרת והדרגתית. באש האחרון דיווח דר מהון מצרפת שאצל חולים שטופלו באינטרפרון בשילוב גליבק המחלה חוזרת פחות מאשר אצל חולים שטופלו רק בגליבק.